ТОВ "Артек Медікал Груп" спростовує неправдиву інформацію

ТОВ "Артек Медікал Груп" спростовує неправдиву інформацію, яка була оприлюднена про компанію 17 квітня 2023 року на сайті "Цензор". Компанія також звернеться з позовом до авторки та видання з метою захисту своєї репутації, якщо оприлюднена стаття не буде видалена, а замість неї не буде розміщене офіційне спростування та вибачення від редакції та журналістки. Depo.ua наводить текст заяви

Журналіст відділу новин
ТОВ "Артек Медікал Груп" спростовує непр…
Ілюстративне фото

Наведене у публікації порівняння двох комп’ютерних томографів (КТ), які були закуплені ДП "Медичні закупівлі України" у ТОВ "Артек Медікал Груп" є або непрофесійним, або свідомо викривленим таким чином, щоб завдати шкоди репутації підприємства.

Медичне обладнання експертного класу, до якого відноситься, зокрема, КТ для Інституту раку, конфігурується під конкретні завдання спеціалізованих медичних установ. В цьому випадку конфігурація була сформована під виконання діагностики, 3D біопсії та малоінвазивного лікування онкозахворювань під контролем КТ відповідно до вузькоспеціалізованих завдань, які стоять перед фахівцями Інститут раку. Серед додаткових опцій, що були включені у конфігурацію КТ, є, наприклад, такі як:

  • комплект 3D біопсії з можливістю малоінвазивного лікування під контролем КТ;
  • дві мультимодальні робочі станції для лікарів діагностів-онкологів для постобробки медичних зображень, отриманих з діагностичного обладнання будь-якого виду (КТ, МРТ, ОФЕКТ, ОФЕКТ-КТ, ПЕТ, ПЕТ-КТ, ПЕТ-МРТ, ультразвук, маммографія, агіографія, рентгенографія, рентгеноскопія, дані ядерної медицини) з можливістю їх об’єднання та верифікації. Станції обладнані спеціальними медичними моніторами та ліцензійним програмним забезпеченням виробника з використанням штучного інтелекту для діагностики онкозахворювань;
  • джерело безперебійного живлення потужністю 120 кВт;
  • 56 комплектів засобів захисту від випромінювання різних найменувань тощо.

Для розуміння журналістів, лише джерело безперебійного живлення вказаної потужності, що використовується для подібної складної техніки, коштує понад 1,6 млн грн. Своєю чергою в конфігурацію КТ для ОХМАТДИТу, дані опції та додаткове обладнання медико-технічним завданням не передбачалось. 

Важливо також підкреслити, що ТОВ "Артек Медікал Груп" не є ексклюзивним дистриб'ютором та постачальником медичної продукції SIEMENS. В Україні є й інші дистриб'ютори техніки цього виробника, які брали участь, зокрема, у тендері, яке проводило ДП "Медичні закупівлі України" на закупівлю КТ до ОХМАТДИТу. Радимо редакції поцікавитись у переможця тендера, чому вони відмовились виконувати замовлення. І чому замість них контракт за запропонованою ціною виконало ТОВ "Артек Медікал Груп".

Нарешті звертаємо увагу редакції, що ТОВ "Артек Медікал Груп" не отримувало запитів від журналістки Тетяни Галковської або інших представників видання. А тому інформація про нібито відправлені нам запити є прямим обманом читачів. Крім того, вважаємо за необхідне пояснити, що, хоча для журналістів "Цензор" ТОВ "Артек Медікал Груп" є "молодим та маловідомим", лише за 2022 рік ми доставили 24 ангіографічні системи до 24 лікувальних закладів у всіх регіонах України, а також понад 20 одиниць діагностичного медичного обладнання для госпіталів різного профілю за прямими контрактами з виробником медичного обладнання світового рівня. За весь період діяльності компанія поставила медзакладам України близько 100 одиниць медичної техніки експертного класу.

Підкреслимо, що ТОВ "Артек Медікал Груп" сумлінно дотримується всіх вимог чинного законодавства, в повному обсязі виконує свої зобов’язання перед замовниками. Вся інформація про всі закупівлі медобладнання та тендери, в яких брала участь компанія, є відкритою, та будь-яка особа може ознайомитися зі всіма відомостями. Ба більше, ТОВ "Артек Медікал Груп" пройшло жорстку процедуру комплаєнсу в SIEMENS, яка відбувалася згідно з найвищими європейськими стандартами. А отже репутація ТОВ "Артек Медікал Груп" є беззаперечною, і ми будемо відстоювати її всіма законними методами.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme