Транзит газу Україною за місяць скоротився на майже 20%

У жовтні 2021 року російський "Газпром" скоротив транзит газу Україною до країн Європи на майже 20%

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Транзит газу Україною за місяць скоротив…
Фото: ЕРА

Протягом місяця транзит природного газу українською газотранспортною системою склав 2,634 мільярда кубометрів.

Такий показник на 623 мільйони кубометрів менше, аніж у вересні 2021 року, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу "Оператора ГТС України".

Зазначається, що в середньому за добу обсяги транзиту у жовтні знизилися до 86 мільйонів кубометрів, що нижче мінімального обсягу за угодою – 110 мільйонів.

Усього транзит природного газу через Україну за 10 місяців 2021 року склав 35,3 мільярда кубометрів, а середньодобовий обсяг транспортування – 115,9 мільйона кубометрів. 

"При цьому транзитні обсяги до Словаччини збільшились на 6% — до 2,117 млрд куб. м порівняно з вереснем 2021 року. Поставки газу до Словаччини склали 80% від загальних обсягів транзиту. Також Оператор ГТС протранспортував 342 млн куб. м газу до Польщі (+3% порівняно з вереснем) та 176 млн куб. м (-9%) до Молдови", – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що загальне використання потужностей української ГТС для транзиту російського газу продовжує знижуватися – в середньому, на початок листопада, 60 мільйонів кубометрів на добу.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що президент Росії Володимир Путін доручив "Газпрому" збільшити обсяги закачування природного газу до сховищ країн Європи. Це доручення буде виконане після того, як РФ завершить закачувати газ у свої сховища.

Читайте також: Росія вирішила зупинити ріст цін на газ у Європі: Чому Путін пішов на поступки

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme