UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Транзит російського газу через Україну зріс

Сьогодні транзит російського газу через Україну до Євросоюзу зріс на 10 млн куб. м порівняно з попередньою добою

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
Транзит російського газу через Україну з…
Фото: Facebook Оператор ГТС України

Сьогодні заявка на транзит газу через Україну до ЄС становить 60,959 млн куб. м, що на 10 млн куб. м більше, ніж учора.

Про це повідомляє "Оператор ГТС", передає Depo.ua.

"Заявка на транзит газу через Україну до ЄС на 23.02.2022 р. становить 60,959 млн куб. м (+ 10 млн куб. м у порівнянні з попередньою газовою добою). Але це на 44 % менше, ніж обсяги, заброньовані в транзитному контракті (109,6 млн куб. м на добу). Попри волатильність цін на газовому ринку ЄС та історичне зменшення обсягів у європейських газових сховищах поставки газу до Європи через українську ГТС не збільшуються навіть до рівня заброньованих згідно з контрактом", – йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що Оператор ГТС України продовжує надійно виконувати всі свої зобов’язання перед замовниками та у повному обсязі виконує замовлення на транзит газу до країн ЄС.

транзит газу через Україну

Нагадаємо, 4 січня повідомлялося, що російський ПАТ "Газпром" на початку 2022 року суттєво зменшив транзит газу через територію України. Тоді вказувалось, що замість контрактних 109,6 млн кубометрів "Газпром" постачає до Європи лише 52,5 млн кубометрів газу. 21 січня в аналогічній позиції було 47,98 млн кубів, 25 січня – 59,14 млн кубометрів.

Як відомо, російська компанія "Газпром" відмовилася замовляти додаткову транзитну потужність через Україну під час бронювання газу на березень.

Раніше на Росії заявили, що почнуть переговори про продовження транзиту газу через Україну після 2024 року, якщо з'являться замовники палива. У Кремлі заявили, що "Газпром" ще не визначився по цій лінії. Транзит газу через Україну можна буде обговорювати, якщо "вдасться його продати".

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme