У Путіна розповіли, чому не ведуть переговори про транзит газу через Україну

Росія почне переговори про продовження транзиту газу через Україну після 2024 року, якщо з'являться замовники палива

Журналіст стрічки новин
У Путіна розповіли, чому не ведуть перег…
Фото: ЕРА

У Кремлі заявили, що "Газпром" ще не визначився по цій лінії. Транзит газу через Україну можна буде обговорювати, якщо "вдасться його продати".

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "РИА Новости".

"Я хочу лише нагадати заяву президента Путіна про те, що для того, щоб щось транзитувати, потрібно це продати, потрібно мати кінцевих покупців в Європі, для кого буде здійснюватися цей транзит в результаті", – пояснив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков у відповідь на питання про те, коли можна очікувати початок переговорів щодо транзиту газу через Україну.

За його словами, "поки "Газпром" не визначиться по цій лінії, то відповідно, обговорення теми транзиту – це стоїть у другу чергу".

"Спочатку потрібно газ продати. Це неодноразово роз'яснював президент Путін", – резюмував Пєсков.

Нагадаємо, 10 вересня російський "Газпром" оголосив про завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2". 

13 вересня стало відомо, що німецький регулятор отримав всі необхідні документи для початку процесу сертифікації "Північного потоку-2". Federal Network Agency (Bundesnetzagentur) (BNA) розпочало процес сертифікації російського газопроводу "Північний потік-2", який може зайняти до чотирьох місяців. У процесі сертифікації, зокрема, буде брати участь польська нафтогазова компанія PGNiG.

1 жовтня у Кремлі не виключили, що терміни запуску "Північного потоку-2" будуть відкладені через зміну влади в Німеччині.

4 жовтня "Нафтогаз України" та близько 30 постачальних компаній створили балансувальну групу для сталого газопостачання населенню.

14 жовтня американські ЗМІ повідомили, що президент США Джо Байден не має наміру запроваджувати санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2"

Глава "Нафтогазу" Юрій Вітренко вже зазначав, що після початку роботи "Північного потоку-2" Росія зможе припинити транзит газу через Україну. За його словами, внаслідок цього країни Євросоюзу будуть критично залежними від постачання газу з Росії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme