Байден не планує вводити санкції проти "Північного потоку-2", – Politico

Американські ЗМІ повідомляють, що президент США Джо Байден не має наміру запроваджувати санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2"

Журналіст стрічки новин
Байден не планує вводити санкції проти "…
Фото: ЕРА

Адміністрація нібито не розглядає такі варіанти під час його президентства.

Про це пише Depo.ua із посиланням на Politico.

За інформацією видання, адміністрація Байдена не має наміру вводити санкції, як того домагається Конгрес і сенатор-республіканець Тед Круз. Зокрема, Круз затягує затвердження семи американських послів і таким чином намагається домогтися введення заходів проти "Північного потоку-2".

Politico з посиланням на два джерела наголошує, що Адміністрація Байдена виходила на зв'язок з сенатором, який заявив, що Білий дім юридично уповноважений вводити санкції. У відповідь на це там дали зрозуміти, що санкції під час президентства Байдена запроваджені не будуть.

США вже ввели санкції проти кількох компаній-учасниць проекту "Північний потік-2", але не проти компанії-оператора. Вашингтон вважає, що більш радикальні заходи можуть погіршити відносини з Берліном.

Раніше старший член Комітету закордонних справ Палати представників США Майкл Маккол закликав президента Джо Байдена терміново накласти санкції проти російського газогону "Північний потік-2". Згідно з його заявою, адміністрація Байдена має негайно скасувати відмову від критично важливих санкцій проти "Північного потоку-2" та зупинити запуск газопроводу. Інакше США подарують Росії ще одну потужну зброю, яка буде використана проти України та інших країн Європи.

Водночас голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко раніше запевняв, що американці введуть санкції проти Росії за "Північний потік-2", якщо виникнуть проблеми з українським транзитом, та Росія використовуватиме газопровід як геополітичну зброю. Це не перша заява Вітренка щодо санкцій США проти "Північного потоку-2". Він вже пояснював, що для запуску "Північного потоку-2" оператор має бути сертифікований за європейськими правилами. Потім європейські компанії повинні бронювати потужності у цього оператора і можуть отримувати газ через газопровід. А якщо оператор газопроводу буде під американськими санкціями, то європейські компанії не стануть бронювати потужності цього газопроводу і не будуть отримувати газ через нього.

Нагадаємо, 10 вересня російський "Газпром" оголосив про завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2". 

13 вересня стало відомо, що німецький регулятор отримав всі необхідні документи для початку процесу сертифікації "Північного потоку-2". Federal Network Agency (Bundesnetzagentur) (BNA) розпочало процес сертифікації російського газопроводу "Північний потік-2", який може зайняти до чотирьох місяців. У процесі сертифікації, зокрема, буде брати участь польська нафтогазова компанія PGNiG.

1 жовтня у Кремлі не виключили, що терміни запуску "Північного потоку-2" будуть відкладені через зміну влади в Німеччині.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme