UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Три категорії шин, фари за містом цілий рік: МВС пропонує зміни у ПДР

Міністерство внутрішніх справ пропонує внести зміни у правила дорожнього руху

Журналіст відділу новин
Три категорії шин, фари за містом цілий…
Фото: Pixabay

Нові зміни у правила дорожнього руху України будуть стосуватися, зокрема, використання сезонної гуми.

МВС пропонує внести у ПДР такі поняття, як "шина літня", "шина зимова", "шина усесезонна", передає Depo.ua із посиланням на прес-службу МВС.

У міністерстві запропонували узаконити норму, за якою з 1 жовтня по 31 березня в Україні була б заборонена експлуатація автомобілів на літній гумі.

Також МВС пропонує скасувати норму про необхідність ближнього світла чи денних ходових вогнів під час руху за межами населених пунктів з 1 жовтня по 1 травня. У міністерстві пропонують запровадити таку норму на цілий рік.

Усе це, пояснили у МВС, має позитивну вплинути на безпеку руху і знизити кількість ДТП.

Нагадаємо, що в Україні з 1 листопада почали діяти нові правила дорожнього руху. Зокрема, однією з найсуттєвіших змін для водіїв стало обмеження швидкості за межами населених пунктів, яке буде регулюватися шириною розмітки.

З 1 листопада в Україні заборонено рухатися зі швидкістю 110 км/год, якщо елемент дороги, що відокремлює транспортні потоки протилежних напрямків, не виділено розміткою 1.2 (раніше було 1.1 або 1.2), розмітки різняться між собою шириною – до 15 см і 20 см відповідно.

Також з 1 листопада водиться нове визначення велосипедної доріжки та вперше запроваджується поняття велосипедної смуги та велосипедного переїзду (місце перетину перехрестя доріг). Крім цього, діятимуть детальні правила, як повинні переміщатися велосипедисти, вказані їх права та обов'язки.

Для українців діятимуть нові діагональні пішохідні переходи та загальні дороги для автомобілів і велосипедистів.

Також, згідно з новими правилами, зміниться поняття державних доріг. Так, замість трьох загальноприйнятих типів: міжнародні, національні та регіональні, буде діяти й четвертий - територіальний.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme