В Україні з 1 листопада діятимуть нові правила дорожнього руху

В Україні з 1 листопада почнуть діяти нові правила дорожнього руху

Журналіст відділу новин
В Україні з 1 листопада діятимуть нові п…
Фото: Рixabay

Зокрема, однією з найсуттєвіших змін для водіїв стане обмеження швидкості за межами населених пунктів, яке буде регулюватися шириною розмітки.

Про це йдеться у відповідній постанові уряду, пише Depo.ua.

В країні буде заборонено рухатися зі швидкістю 110 км/год, якщо елемент дороги, що відокремлює транспортні потоки протилежних напрямків, не виділено розміткою 1.2 (раніше було 1.1 або 1.2), розмітки різняться між собою шириною – до 15 см і 20 см відповідно.

Також з 1 листопада водиться нове визначення велосипедної доріжки та вперше запроваджується поняття велосипедної смуги та велосипедного переїзду (місце перетину перехрестя доріг). Крім цього, діятимуть детальні правила, як повинні переміщатися велосипедисти, вказані їх права та обов'язки.

Для українців діятимуть нові діагональні пішохідні переходи та загальні дороги для автомобілів і велосипедистів.

Також, згідно з новими правилами, зміниться поняття державних доріг. Так, замість трьох загальноприйнятих типів: міжнародні, національні та регіональні, буде діяти й четвертий - територіальний.

Нагадаємо, в Україні від 1 жовтня поза населеними пунктами навіть вдень водії зобов'язані вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар під час руху.

Також відомо, що в Україні з 10 вересня у п'яти містах та в одній області запрацювали ще 20 приладів системи автоматичної фото- та відеофіксації порушень правил дорожнього руху.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme