З 1 жовтня водії України зобов’язані за містом вмикати денні ходові вогні

В Україні від 1 жовтня поза населеними пунктами навіть вдень водії зобов'язані вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар під час руху

Журналіст стрічки новин
З 1 жовтня водії України зобов’язані за…
Фото: Рixabay

Це правило передбачає пункт 9.8 Правил дорожнього руху, які затверджені постановою уряду від 10.10.2001 №1306.

В пункті йдеться про те, що кожний транспортний засіб поза містом або населеним пунктом має їхати з увімкненими денними ходовими вогнями. Якщо їх немає в транспортному засобі, то водіям потрібно вмикати ближнє світло фар. Це правило діє в будь-який час доби, зокрема й вдень. Потрібно це для того, щоб чітко позначати рухомий транспортний засіб, адже у холодний сезон погода часто ускладнює це. А ось шляхом увімкнених денних ходових вогнів в умовах поганої погоди, відбувається менше аварійних ситуацій, передає Depo.ua

Які штрафи передбачені за невиконання вимог

За невиконання цієї норми водіїв можуть зупинити поліцейські. На перший раз вони видадуть попередження. Однак надалі, в разі невиконання цієї вимоги, можна отримати штраф в розмірі 425 гривень. 

Додамо, що дотримуватися цього правила водії повинні до 1 травня.

Нагадаємо, що в Україні з 10 вересня у п'яти містах та в одній області запрацювали ще 20 приладів системи автоматичної фото- та відеофіксації порушень правил дорожнього руху.

Відомо, що автофіксація порушень ПДР в Україні почала працювати влітку минулого року. Перші 50 відеокамер встановили 1 червня в місті Києві та на автомагістралях Київської області виключно у місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme