Три країни світу вводять обмеження на поїздки до Африки через новий штам коронавірусу

Британські експерти заявляють, що новий варіант коронавірусу може нести серйозну загрозу, вони називають його "гіршим із тих, що ми бачили досі"

Редактор стрічки новин
Три країни світу вводять обмеження на по…
Фото: dailymaverick.co.za

Після появи інформації про новий варіант COVID-19 Британія, Ізраїль та Сінгапур вводять обмеження на поїздки своїх громадян та в'їзд іноземців із низки країн Африки.

Йдеться про обмеження на поїздки у ПАР, Ботсвану, Лесото, Есватіні, Зімбабве, Намібію та Мозамбік через поширення нового штаму коронавірусу B.1.1.529, передає Depo.ua

Як повідомили у канцелярії премʼєр-міністра Ізраїлю, за підсумками урядової наради вищезазначені країни внесені до "червоного" карантинного списку. Усіх, хто прибуває в Ізраїль із цих країн, буде відправлено на тижневу ізоляцію. Це стосується і людей, які отримали три дози вакцини.

Агентство з безпеки охорони здоровʼя Великої Британії вжило майже таких же заходів. Польоти у 7 африканських країн тимчасово призупинені, пише Reuters.

Bloomberg повідомляє, що обмеження на в'їзд із зазначених семи країн Африки вводить і Сінгапур. Заборона на в'їзд або транзит для осіб, які перебували у цих країнах понад 14 днів набуває чинності з 27 листопада.

Наразі відомо, що лише у ПАР вже підтвердили 53 випадки зараження новим штамом. Однак, на думку експертів, випадків значно більше, бо добові показники захворюваності цього тижня значно зростають – якщо 22 листопада коронавірус виявили у 312 осіб, то вже 25 листопада — у 2 465 осіб.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що вчені вивчають новий штам коронавірусу B.1.1.529 після виявлення випадків зараження ним у Південній Африці. Новий варіант має 32 мутації.  Науковці стверджують, що мутації цього COVID-штаму можуть вплинути на здатність вірусу інфікувати клітини та поширюватись та ускладнюють атаку імунних клітин на патоген.

Крім того, щонайменше дві мутації цього варіанта COVID-19 збільшують інфекційність та знижують розпізнавання антитіл.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme