Трильйон втрат за добу: Як ринки відреагували на визнання Росією "Л-ДНР"

Після визнання Росією терористичних угрупувань "Л-ДНР" ціна на золото злетіла до рекорду за 9 років
 

Журналіст відділу новин
Трильйон втрат за добу: Як ринки відреаг…
Фото: Рixabay

Сукупні втрати від падіння європейських, американських та азійських ринків можуть сягати трильйона доларів.

Про це, повідомляє Depo.ua з посиланням на огляд ринків "ЕП".

Щодо чільних європейських індексів, то Stoxx Europe 600 на попередніх торгав впав на 1,9%, та згодом дещо відновився у надії, що ЄС вдасться запровадити такий пакет санкцій проти Росії, який би не нашкодив європейському бізнесу. Індекс знаходиться на мінімумі з жовтня минулого року.

Світовий індекс FTSE All World index вже втратив на торгах 2,56% цього місяця, а азійський індекс S&P Asia 500 втратив 1,9%.

FT зазначає, що коли до ринків долучиться американський ринок, який зачинений ще з п'ятниці, світові фінансові втрати можуть сягнути 1 трильйона доларів.

Водночас американська біржа сигналізує падіння на попередніх торгах, адже інвестори мінімізують ризики та переспрямовують кошти у більш безпечні активи на кшталт облігацій Казначейства США та золота.

Як наслідок, золото подорожчало і перетнуло позначку у 1916 доларів за унцію на торгах у вівторок.

Нагадаємо, 21 лютого під час засідання Радбезу РФ щодо визнання "незалежності" так званих "ЛНР" і "ДНР" обвалилися основні російські біржові індекси.

Пізно ввечері того ж дня президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "Л-ДНР"

Президент України Володимир Зеленський відреагував на визнання Путіним "Л-ДНР" та заявив, що розцінює такі дії як порушення суверенітету та територіальної цілісності України. 

Водночас низка країн світу заявила, що запровадить проти РФ потужні санкції на тлі ескалації ситуації довкола України та визнання "Л-ДНР".

22 лютого канцлер Німеччини Олаф Шольц повідомив, що сертифікацію газопроводу "Північний потік-2" буде зупинено. Коментуючи рішення Росії визнати "ДНР" та "ЛНР" політик заявив, що ситуація має бути "оцінена наново", в тому числі й для скандального російського газопроводу.

Читайте також: Поганий мир чи добра війна: Чому за півдоби після визнання "Л-ДНР" Захід не вводить "вбивчі" санкції

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme