Трубіцину оголосили підозру

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру депутату Київради від "Слуги народу" Владиславу Трубіцину

Журналіст відділу новин
Трубіцину оголосили підозру…
Фото: Telegram-канал журналіста Олега Новікова

НАБУ оголосило підозру депутату Трубіцину, якого спіймали на одержанні хабара розміром 1,39 млн грн.

Разом з ним про підозру повідомили ще п'ятьом особам, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу НАБУ.

Це:

  • помічник депутата Київради;
  • в.о. директора комунального підприємства;
  • заступник директора комунального підприємства;
  • заступник директора комунального підприємства;
  • наближена до депутата особа.

Дії усіх шістьох підозрюваних кваліфікували за за ч.4 ст. 368 КК України.(діяння, передбачене частинами першою, другою або третьою цієї статті – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, – предметом якого була неправомірна вигода в особливо великому розмірі, або вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

Вирішується питання щодо обрання для усіх фігурантів справи запобіжного заходу.

"Слідство документувало злочинну діяльність учасників схеми майже рік. Детективи НАБУ зафіксували перемовини щодо семи локацій у різних районах столиці (Дарницькому, Дніпровському, Шевченківському тощо) та передачу 1,39 млн грн неправомірної вигоди двома траншами. Під час одержання другої частини – 1,26 млн грн учасників схеми викрили "на гарячому". Депутата Київради та посадовців затримали в порядку ст. 208 КПК України", – пояснили у НАБУ.

Нагадаємо, 9 лютого детективи НАБУ викрили на отриманні частини хабара у розмірі 1,26 млн грн депутата Київської міськради від Слуги народу Владислава Трубіцина, помічника депутата, директора комунального підприємства, двох заступників директорів КП та наближену до депутата особу. Про затримання депутата і його спільників спочатку повідомили журналісти, а згодом підтвердили у НАБУ.

Голова політичної партії "Слуга народу" Олена Шуляк прокоментувала скандал довкола депутата Київської міськради Владислава Трубіцина. За її словами, в партії чекають на всебічне та ретельне розслідування справи антикорупційними та правоохоронними органами. Шуляк також скликала позачергову конференцію київської міської організації для розгляду цього інциденту.

Генпрокурорка Ірина Венедиктова сьогодні, 10 лютого, погодила підозру Трубіцину та іншим п'ятьом фігурантам справи.

Крім того, ще у листопаді Трубіцин вляпався у іншу неприємну історію. Він намагався вдарити колегу з "Єдності" Ярослава Федоренка у будівлі Київської міської державної адміністрації.

Читайте також: Зв'язок із Єрмаком та розподіл дозволів на МАФи: Що відомо про скандал із депутатом Київради Трубіциним, якого затримали на хабарі (ФОТО, ВІДЕО)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme