UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Трюдо заявив про припинення імпорту російської нафти

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив про повну відмову країни від закупівель російської нафти

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Трюдо заявив про припинення імпорту росі…
Фото: justinpjtrudeau /Instagram

За його словами, Канада протягом останніх років імпортувала невеликі обсяги російської нафти, але такий крок має стати потужним меседжем.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на BBC News.

"Сьогодні ми оголошуємо про намір заборонити весь імпорт сирої нафти з Росії. Від цієї промисловості, що забезпечує понад третину доходів федерального бюджету РФ, отримував величезний зиск президент (Володимир, – ред.) Путін та його олігархи", – наголосив Трюдо.

Зауважимо, напередодні стало відомо, що через російську агресію проти України Німеччина змінює курс і відмовляється від російського газу.

Нагадаємо, зранку 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Згодом президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією і аявив, що Україна готова надати зброю усім, хто хоче боронити державу від вторгнення Росії.

Станом на ранок 27 лютого українські військові ліквідували понад 4 400 російських окупантів і знищили понад тисячу одиниць російської військової техніки.

26 лютого міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав країни світу вдатися до повної ізоляції Росії через воєнну агресію.

Читайте також: Не SWIFT і не санкції: Що дійсно може зупинити Путіна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme