Це не перша спроба росіян. СБУ знову спрацювала на випередження, — експерт про зірвані  теракти в Києві

Служба безпеки, попередивши криваві теракти в столиці, ще раз продемонструвала, що працює на випередження і знаходиться на крок попереду ворога

Журналіст відділу новин
Це не перша спроба росіян. СБУ знову спр…

Про це пише політолог Олексій Голобуцький, передає Depo.ua.

Експерт коментує затримання Службою Безпеки двох російських агентів, які планували підірвати у людному місці Києва вибухівку з пластиду.

"Служба врятувала життя десятків або навіть сотень  жителів української столиці. Команда Малюка стала не тільки автором постійних "бавовн" на території росії, але і захищає мирних українців у тилових містах", -  акцентує політолог.

Голобуцький нагадує, що це не перший попереджений СБУ кривавий теракт в українській столиці.

"Минула спроба влаштувати вибухи з масовими жертвами була 9 травня. І також завершилась арештом всіх агентів рф. Попередження терактів – важливий напрям роботи для будь-якої  спецслужби", - вважає експерт.

"Росія зацікавлена у якомога більшій кількісті жертв, що викличе паніку серед мирного населення. Втім результат для росіян один. Виконавці теракту затримані, замовники встановлені. Як встановлений і весь ланцюжок дій злочинців. Агенти ГРУ були завербовані через тг-канали – це традиційний в останній час спосіб вербовки. Тепер терористів чекає довічне ув’язнення", - резюмує політолог.

Нагадаємо раніше стало відомо, що СБУ і Нацполіція провели спільну операцію і затримали двох агентів рф. Вони мали підготувати саморобний вибуховий пристрій та підірвати його в одному із багатолюдних місць столиці. Агенти мали використати два мобільних телефони, до яких потрібно було під’єднати детонатор з пластидом.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme