"Це не залишиться без відповіді": У МЗС прокоментували нові санкції Кремля проти українських посадовців

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що Київ залишає за собою право на відповідні заходи після того, як Кремль увів санкції проти понад 70 українських громадян

Журналіст стрічки новин
"Це не залишиться без відповіді": У МЗС…
Фото: Сайт МЗС

У відомстві додали, що такі дії є свідченням російської агресії.

Також МЗС висловило протест щодо розширення санкцій Росії проти України, пише Depo.ua із посиланням на прес-службу МЗС.

"Цей протиправний крок є продовженням РФ агресії проти України у всіх її формах і проявах. Цього разу до переліку були включені не лише народні депутати та представники громадянського суспільства, а й представники українського дипломатичного корпусу", – наголосили у міністерстві.

Там додали, що Україна розглядає такі дії Кремля, як "кроки відчаю від провальної роботи російської дипломатії" напередодні саміту Кримської платформи.

"Ці агресивні кроки держави-окупанта не залишиться без відповіді", – додали в МЗС.

Нагадаємо, що Росія 20 серпня ввела санкції проти понад 70 українських чиновників та політиків. Туди потрапив секретар РНБО Олексій Данілов, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, голова Рахункової палати Валерій Пацкан та депутат Верховної Ради Олександр Дубінський.

Востаннє цей список розширювався в грудні 2020 року. Санкції Росії були введені як "дзеркальна відповідь" Україні. А в лютому цього року Росія ввела санкції проти 84 українських підприємств. Потрапили до санкційного списку Росії, зокрема, ціла низка гірничо-збагачувальних комбінатів, державний "Укрексімбанк", кілька заводів та "Укроборонпром"

Відомо, що ще влітку 2018 року Україна ввела обмежувальні заходи за окупацію Криму і Донбасу, кібератаки й військові дії. 2021 року Рада національної безпеки і оборони продовжила санкції 2018 року стосовно російських компаній і громадян, причетних до російської агресії проти України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme