UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Це неприпустимо": У Тихановської закликали білорусів протестувати через участь у війні з Україною

Голова Кабінету представників білоруської опозиціонерки Світлани Тихановської Валерій Ковалевський заявив, що республіка уже бере участь у військовій агресії проти України

Журналіст стрічки новин

Він пояснив своє твердження тим фактом, що на територію республіки зайшли російські війська, і цьому потрібно чинити опір.

Ковалевський не виключив, що російські війська можуть спробувати напасти на Україну з території Білорусі. У відео на YouTube-каналі Тихановської він наголосив, що білоруси вже причетні до воєнного конфлікту між Україною та Росією.

"Ми вже зараз беремо участь у військовій операції Росії проти України, це лише підготовча фаза… Якщо ми не висловлюватимемо свого ставлення до участі Білорусі у конфлікті проти України, то рано чи пізно ми самі опинимося в окопах. Зі зброєю воюватимемо проти українців. А це буде катастрофа… Це неприпустимо. Ми повинні чинити опір цьому!" — сказав Ковалевський.

Нагадаємо, минулого тижня Росія відправила до Білорусі два дивізіони С-400 з Далекого Сходу. Там заявили, що вони направлені на навчання до Білорусі. Росія і Білорусь нібито проведуть раптову перевірку сил реагування Союзної держави перед запланованими навчаннями. У Генштабі Білорусі це пояснили тим, що стурбовані нарощування військового контингенту біля їхніх кордонів.

Водночас сам де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляє, що бачить військову загрозу саме від України та буде робити кроки, щоб захиститися від неї. Він упевнений, що українські політики перебувають під впливом та управлінням іноземних агентів, тому їхні рішення та дії складно передбачити. В Україні на такі заяви Лукашенка заявили, що усі заяви щодо військової загрози України Білорусі є нонсенсом.

Зазначимо, що однією з версій можливого вторгнення Росії в Україну є саме з території Білорусі. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme