"Це співпраця двох європейських міст" – мер Києва Віталій Кличко та мер Лейпцига домовилися розвивати співробітництво

Київ та Лейпциг розвиватимуть співпрацю в економіці, місцевому самоврядуванні, в культурних та спортивних проектах

Журналіст відділу новин
"Це співпраця двох європейських міст" –…

Про це заявили мер Києва, лідер "УДАРу" Віталій Кличко та мер Лейпцига Буркхард Юнг  на відкритті Днів Києва в Лейпцигу, присвячених 60-річчю побратимства і співпраці двох міст, повідомляє сайт КМДА.

"Ми вдячні нашим німецьким партнерам і друзям. За співпрацю, за їх підтримку і допомогу. Київ переймає найкращий досвід Лейпцига в муніципальному управлінні, впровадженні стандартів європейської демократії і реформ. Зокрема, це стосується розвитку системи смарт-сіті, втілення принципів первинної демократії, економічної та культурної співпраці", – підкреслив Віталій Кличко на презентації фотовиставки "Демократія київських вулиць", яка розповідає про повсякденне життя української столиці.

Буркхард Юнг зазначив, що Київ – європейське місто. І партнерство Лейпцига та Києва – це співпраця двох європейських міст.

"Ми прагнемо і будемо розвивати цю співпрацю – в економіці, місцевому самоврядуванні, в культурних і спортивних проектах, туризмі", – сказав мер Лейпцига.

Кличко і Юнг, який також очолює Асоціацію міст Німеччини, обговорили і питання децентралізації влади і розвитку місцевого самоврядування. Зокрема, Буркхард Юнг наголосив на важливості розвитку місцевого самоврядування і широких повноважень місцевих громад, бо це є і ознакою демократичного шляху розвитку держави.

Віталій Кличко також провів перемовини щодо втілення реформ децентралізації зі спецпосланником уряду Німеччини з питань децентралізації, колишнім прем’єр-міністром Саксонії Георгом Мільбрадтом.

Ввечері мер Києва має виступити з промовою про демократію на заходах з нагоди річниці початку мирної революції 1989 року в НДР. Спікером на цей щорічний захід Кличка обрало журі німецького "Фонду мирної революції".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme