Це торгівля людьми: рф планує дозволити усиновлення вивезених з України дітей

За інформацією Мінсоцполітики України, Мінпросвіти РФ готує проекти нормативних актів, які дозволять передавати дітей-громадян України, примусово вивезених з тимчасово окупованих територій, до сімей російських громадян

Редактор стрічки новин
Це торгівля людьми: рф планує дозволити…
Фото: ДСНС

У тому числі йдеться і про усиновлення дітей, примусово вивезених із України.

Про це міністерка соціальної політики України Марина Лазебна, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу Мінсоцполітики.

"Це цинізм за будь-якими межами. Через війну Російської Федерації проти України загинула 191 дитина, 350 дітей отримали поранення, і це ми не маємо повних даних з Маріуполя та інших міст, у яких зараз відбуваються активні бойові дії", — сказала Лазебна.

Тож Мінсоцполітики разом з членами Координаційного штабу з питань захисту прав дитини в умовах воєнного стану та віце-прем'єр-міністром – міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Іриною Верещук підготували звернення про неприпустимість передання дітей – громадян України, примусово вивезених до РФ, в сім’ї російських громадян.

Найближчим часом ці звернення будуть спрямовані до Комітету ООН з прав людини, членів Комітету ООН з прав дитини, Міжнародного суду ООН в Гаазі, Верховного комісара ООН у справах біженців, до урядів країн-партнерів України. 

Нагадаємо, раніше мер Маріуполя Вадим Бойченко повідомив, що російські окупанти незаконно вивезли до "ДНР" та на Росію щонайменше 33,5 тис. жителів міста. 

Читайте також: Геноцид чи неминучі жертви війни: Як росіяни відмиватимуться від тавра убивць українців

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme