Цього року Україна визволила з полону 37 своїх громадян

Протягом 2021 року з іноземного полону було звільнено загалом 37 українців

Журналіст стрічки новин
Цього року Україна визволила з полону 37…
Фото: Pixabay

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба серед головних досягнень української дипломатії за 2021 рік, назвав звільнення з іноземного полону наших громадян.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням "Урядовий портал".

За словами міністра, цього року були проведені дві безпрецедентні за масштабом і обсягом гуманітарні операції – з Афганістану та Сектору Гази було евакуйовано близько тисячі людей.

Загалом з полону за кордоном було звільнено 37 українців, з піратського полону – шість моряків.

Кулеба також зазначив, що завдяки зусиллям МЗС із сирійських таборів для біженців повернулося п'ять українських родин.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав головні досягнення української дипломатії за 2021 рік, серед них – безпрецедентно тісний діалог на найвищому рівні зі США.

Як відомо, що після того, як в Афганістані змінилася влада зі світської на ультраконсервативну релігійну владу руху "Талібан", багато жителів цієї країни вирішили втекти з неї, аби не підпасти під репресії нового керівництва.

Також з Афганістану почали евакуйовувати іноземних громадян та посольства. Україна направила кілька літаків, аби забрати звідти своїх громадян, а також громадян інших країн. Українські військові пізніше розповіли деталі спецоперації із вивезення співгромадян, назвавши територію, окуповану "Талібаном", зомбілендом.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme