Цьогоріч гірникам можуть виділити додаткові гроші на зарплати, – Галущенко

Верховна Рада у поточному році розгляне виділення додаткових коштів на зарплати гірникам

Журналіст стрічки новин
Цьогоріч гірникам можуть виділити додатк…
Фото: Рixabay

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що праця гірників має бути належно оцінена.

Наразі Міненерго спільно з народними депутатами готує відповідні рішення, передає Depo.ua з посиланням на "Урядовий портал".

Під час свого робочого візиту на Львівщину, міністр спустився в забій шахти, щоб ознайомитись із процесом видобутку вугілля.

"Я особисто пересвідчився, що це важка і непересічна професія. Така праця має адекватно оцінюватись державою. Ми будемо робити все можливе, щоб закрити питання із заробітної плати, і вже досягли певних рішень. Бюджет на наступний рік має враховувати реальні потреби вуглевидобувної галузі, щоб гірники отримували зарплату систематично, а не від свята до свята", – наголосив Галущенко.

За його словами, Міненерго тісно взаємодіє з нардепами для розв'язання проблем галузі, і є "потужна команда" парламентаріїв, які опікуються питаннями шахтарів.

Серед іншого, відомство зробило розрахунки необхідної суми коштів для вугільної галузі на наступний рік і надало документи на погодження до Мінфіну.

Міністр зауважив, що від стабільної роботи галузі і наявності планових запасів вугілля залежить стале проходження опалювального сезону.

"Достатні запаси вугілля необхідні для стабільної роботи теплової генерації, яка покриває пікові навантаження. Це особливо важливо з огляду на те, що наступного року наша енергосистема має пройти два тестові періоди в автономному режимі роботи", – додав Галущенко.

Нагадаємо, у червні в Україні борг по зарплаті перед шахтарями знову досяг 1,25 млрд грн. Варто додати, що вуглевидобувні підприємства України всіх форм власності у травні 2021 року видобули 2 201 200 тонн вугілля, тим самим виконавши план на 109%.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme