UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

ЦВК акредитувала на довибори в Раду й вибори мера Харкова вже 35 міжнародних спостерігачів

Центральна виборча комісія вже акредитувала 35 офіційних спостерігачів від міжнародних організацій на проміжних виборах народних депутатів України та місцевих виборах, які відбудуться 31 жовтня у двох областях та одному місті

Журналіст відділу новин
ЦВК акредитувала на довибори в Раду й ви…
Фото: Depo.ua

Зокрема, йдеться про вибори в одномандатних виборчих округах №184 (Херсонська область), №197 (Черкаська область) та вибори міського голови Харкова.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні ЦВК у п’ятницю, 22 жовтня, пише Depo.ua із посиланням на "Укрінформ".

"Комісія розглянула відповідні звернення міжнародних організацій та акредитувала 35 офіційних спостерігачів на проміжних виборах народних депутатів України та місцевих виборах", – йдеться в повідомленні.

Зокрема, акредитовано:

  • 23 офіційних спостерігачів від Національного демократичного інституту міжнародних відносин на проміжних виборах народних депутатів України 31 жовтня 2021 року в ОВО № 184 та № 197, проміжних, повторних і позачергових місцевих виборах 31 жовтня 2021 року;

  • 2 – від Міжнародної фундації за краще управління на позачергових виборах харківського міського голови 31 жовтня 2021 року;

  • 7 – від Комітету "За відкриту демократію" на позачергових місцевих виборах 31 жовтня 2021 року;

  • 3 – від Міжнародної неурядової організації "Координаційний ресурсний центр" на повторних місцевих виборах 7, 14, 21 листопада та 5, 12 грудня 2021 року.

Нагадаємо, що 6 жовтня Центральна виборча комісія затвердила бюлетені для голосування в одномандатних виборчих округах. Тепер на виборах кожен кандидат матиме власний порядковий номер. У ЦВК вважають, що це допоможе боротися з двійниками.

Нещодавно ЦВК на довибори в Раду зареєструвала "двійника" кандидата від "Слуги народу" на Черкащині Віталія Войцехівського. Поліція вже почала розслідувати факт перешкоджання здійсненню виборчого права через реєстрацію Центральною виборчою комісією.

Читайте також: Свято неслухняності, клони й бійка: Що відбувається на довиборах в парламент на Херсонщині

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme