Tu es merde: На Гончаренка подали до суду за французьку мову на адресу "слуги народу"

Народний депутат Олексій Гончаренко (фракція "Європейська Солідарність") стверджує, що на нього подали до суду за фразу "Tu es merde" ("Ти – лайно", фр.)
 

Журналіст відділу новин
Tu es merde: На Гончаренка подали до суд…
Фото: Скріншот

Проти Олексія Гончаренка подав позов до суду нардеп Владлен Неклюдов (фракція "Слуга народу").

Про це сам Гончаренко розповів з трибуни Верховної Ради 1 грудня, інформує Depo.ua.

"Позивається до мене "слуга" Неклюдов, який дуже співати для екс-прокурора Пшонки на різних мовах, в тому числі французькою. І на мою фразу "Tu es merde" він дуже образився" – заявив Гончаренко.

Він пояснив, що мова йде про слова, сказані ним в ефірі телеканалу "Прямий".

"Я розумію, що подав в суд не Неклюдов, а саме Зеленський. Просто президент хоче закрити рота опозиції, щоб ніхто не зміг почути правду. Але я кажу прямо – ви можете подавати до суду, можете бігати по залу, відкривати кримінальні справи, але ми будемо казати правду! Ви нас не залякаєте!", – заявив Гончаренко.

Нагадаємо, 4 листопада народний депутат Гео Лерос під час виступу з трибуни у Верховній Раді назвав Зеленського зрадником і показав йому середній палець.

18 листопада Леросу, який показав "фак" Зеленському, обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання на два місяці. Його також зобов'язали здати закордонний паспорт. Водночас клопотання прокурорів обрати для нардепа запобіжний захід у вигляді домашнього арешту суд не задовольнив.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme