Тупицький прийшов на судове засідання

Сьогодні, 21 липня, відсторонений голова КСУ Олександр Тупицький з'явився на судове засідання у своїй справі, яке розпочалося у Подільському районному суді міста Києва

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Тупицький прийшов на судове засідання…
Фото: Рixabay

Про це повідомляє Depo. ua із посиланням на "Україна 24".

Станом на зараз відомо, що Тупицький з'явився на засідання й воно розпочалося. 

Йому інкримінують підкуп свідка та введення в оману суду у справі колишнього голови Вищого господарського суду Віктора Татькова. 

За версією слідства, у жовтні 2018 року, коли Тупицький був заступником голови КСУ, він підкупив свідка у кримінальному провадженні. Той мав дати неправдиві свідчення у справі про незаконне заволодіння стратегічним заводом, розташованим у Донецькій області. 

Якщо провину відстороненого голови КСУ в цьому епізоді доведуть, йому загрожує до 5 років в'язниці. 

Це вже не перше засідання у справі Тупицького. Перше не відбулося через неявку адвокатів підозрюваного. А друге перенесли на 21 липня на прохання самого екс-судді КСУ. Адже він зажадав, щоб із зали суду відбувалася відеотрансляція. 

Нагадаємо, ДБР відкрило кримінальне провадження через рішення суду в справі Тупицького.

Довідка: 28 грудня 2020 року голові Конституційного Суду України Олександру Тупицькому було повідомлено про підозру у здійсненні впливу на свідка шляхом підкупу, а також в наданні завідомо неправдивих показань свідка.

29 березня стало відомо, що після звільнення Тупицького обов'язки очільника КСУ буде виконувати Сергій Головатий, який був заступником Тупицького.

14 липня стало відомо, що Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду визнав незаконним указ президента Володимира Зеленського, яким скасовано призначення Олександра Тупицького суддею КСУ.

Читайте такожВійна проти Тупицького: Коли Зеленський захоче розігнати і Верховний Суд

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme