Турчинов назвав справу Павловського-Шандри розправою над бойовим генералом та стратегічним підприємством

Екс-секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що справа генерала Ігоря Павловського та очільника "Кузні на Рибальському" є свідченням повернення України до часів Януковича

Журналіст відділу новин

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу "ЄС".

Те, що відбувається нині в Україні – є, на думку екс-секретаря РНБО, реінкарнацією режиму Януковича. Зокрема, Турчинов відзначив "правовий нігілізм, свавілля правоохоронних органів, замовні справи і неправосудні рішення". Одними із прикладів керівник Центрального штабу "ЄС" назвав справу генерала Ігоря Павловського та керівника "Кузні на Рибальському" Валерія Шандри.

Турчинов нагадав, що саме Павловський 2014 року очолював оборону Маріуполя і відстояв місто: "Перебуваючи на посаді заступника міністра оборони, він працював над тим, щоб наша армія, наші Збройні сили отримували нову військову техніку, нову зброю. Робив це чесно і професійно".

Щодо "Кузні на Рибальському", то екс-секретар РНБО зазначи, що це одне з останніх підприємств в Україні, яке здатне випускати бойові кораблі, бойові катери для ВМС. "В 2014-2015 році були заблоковані всі поставки будь-якого військового обладнання, військової техніки, зброї до нашої країни. І ми змушені були розраховувати виключно на власні сили. Саме тоді "Кузня на Рибальському" змогла організувати виробництво броньових артилерійських катерів, які стали відомі всьому світу, прориваючись під вогнем РФ через Керченську протоку. Зараз підприємства і військових намагаються звинуватити в тому, що вони організували випуск десантних катерів", – нагадав Олександр Турчинов.

Також колишній в.о. президента згадав, що чинний глава держави Володимир Зеленський у Одесі фотографувався саме на фоні цих десантних катерів.

Але, зазначив Турчинов, "замість того, щоб прискорити їх випробування, щоб взяти їх на озброєння, створюється штучна справа, і в результаті ми бачимо знову порожній і брудний піар. Ми бачимо на тлі традиційного для цієї влади зриву Державного оборонного замовлення, коли вже півроку пройшло і знову не підписуються, не проплачуються контракти на виробництво зброї, військової техніки –  і на цьому тлі звинувачують людей, які намагалися реалізувати конкретні задачі по зміцненню нашої оборони".

Екс-секретар РНБО зауважив повну абсурдність цієї справи, нагадавши, що заставу у 440 млн грн встановлено для генерала Павловського, який живе у столиці на зйомній квартирі: "Не на державній дачі, як чинні керівники, а в зйомній квартирі, йому висувають заставу в 440 мільйонів, яка потрапляє в 10-ку найбільших застав".

"Змова – це коли зраджують свою країну, коли викривають спецоперацію і фактично дають можливість залишитися на свободі бойовикам – "вагнерівцям", що знищували українців. Змова – це коли забороняють нашим військовим захищати свою країну і реагувати на військові провокації російських найманців. Змова – це коли роззброюють нашу країну. А те, в чому звинувачують Павловського і Шандру, це не є змова, це є належне виконання службових обов’язків", – резюмував Олександр Турчинов.

Нагадаємо, що сьогодні, 7 липня, Печерський суд Києва заарештував директора "Кузні на Рибальському" Валерія Шандру під заставу в 444 млн грн. Його звинувачують у поставках військової техніки низької якості.

Подібний запобіжний захід пропонувати застосувати і до генерала Ігоря Павловського, але судове засідання з цього питання перенесли.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme