Туреччина відкриє в Україні ще два генконсульства

Туреччина вирішила відкрити в Україні два генеральні консульства – в Харкові та Львові

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
Туреччина відкриє в Україні ще два генко…
Фото: Pixabay

Сьогодні під час брифінгу за результатами переговорів з президентом Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана Володимир Зеленський заявив про намір турецької сторони посилити свою дипломатичну присутність в Україні.

Про це повідомляє Depo.ua.

"Ми вітаємо намір турецької сторони посилити свою дипломатичну присутність та відкрити генеральні консульства в Харкові та Львові", – сказав Зеленський.

Він додав, що Україна підвищить статус своєї консульської установи в Анталії до генерального консульства, щоб ще "ефективніше захищати інтереси наших громадян".

Зазначимо, наразі генконсульство Туреччини є в Одесі, почесне – у Дніпрі та Сімферополі.

Нагадаємо, Ердоган прилетів до Києва 3 лютого. Саме цього дня 30 років тому між Анкарою та Києвом були встановлені дипломатичні відносини. 

Перед офіційним візитом в Україну Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган виступив на прес-конференції в аеропорту Есенбога в Анкарі.

Вже у Києві, в Маріїнському палаці, подружжя Ердоганів привітали Володимир та Олена Зеленські. В межах урочистої церемонії пролунали гімни країн. Після цього Ердоган українською привітав почесний караул. "Слава Україні!" – проголосив він. "Героям слава!" – відповіли військові.

Крім того, президенти зупинилися біля представників ЗМІ та обійшли представників делегацій обох країн і представили їх одне одному.

Читайте також: Вільна торгівля з Туреччиною: Кого порадує і кого роздратує угода десятиліття між Києвом та Анкарою

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme