Туреччина влаштувала Україні скандал через безпілотники Bayraktar

У МЗС Туреччини вимагають від України припинити використовувати назву "турецький Байрактар" щодо ударних безпілотників, які використовуються на Донбасі

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Туреччина влаштувала Україні скандал чер…
Фото: Defense Express

І це попри те, що Туреччина продала безпілотники "Bayraktar TB2" Україні.

Неоднозначну заяву на адресу України зробив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу 31 жовтня під час саміту G20, передає Depo.ua

"Можливо, він (безпілотник, – ред.) був виготовлений в Туреччині, але він належить Україні. Туреччину не можна звинувачувати в цьому. Україна повинна припинити використовувати нашу назву", – сказав Чавушоглу.

Додав, що цю зброю не можна називати турецькою, російською чи українською. 

"Якщо держава купує її у нас, це вже не турецький продукт. Іноді під час нашої боротьби з тероризмом у різних країнах ми стикаємося з різною зброєю з різних країн, у тому числі з Росії. Ми ніколи не звинувачуємо Росію. Україна також повинна припинити використовувати нашу назву"",– наголосив Чавушоглу.

Зазначмо, що днями дипломати Німеччини та Франції висловили своє занепокоєння тим, що українські військові на Донбасі почали використовувати "Bayraktar TB2".

Нагадаємо, днями президент України Володимир Зеленський категорично заявив про те, що Україна продовжить застосовувати Bayraktar на Донбасі. Також він відповів на звинувачення Москви у тому, що Україна ніито почала збройний наступ. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme