Туреччина хоче збирати безпілотники Bayraktar в Україні

Турецький виробник безпілотних літальних апаратів компанія Baykar розробляє інвестиційний проект в Україні
 

Журналіст відділу новин
Туреччина хоче збирати безпілотники Bayr…
Фото: Baykar

Компанія Baykar має намір будувати в Україні науково-дослідний центр передових технологій в аерокосмічній інженерії та виробничий центр по збірці БПЛА.

Про це повідомила заступниця генерального директора з інвестицій Наталія Озден в ході Міжнародного оборонного інвестиційного форуму в Києві, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Baykar намір інвестувати в Україну, і в даний час розробляє відповідний інвестиційний проект", – сказала вона.

За її словами, проектом передбачені 100% інвестиції Baykar в створення новітнього центру науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт (НДДКР), створення виробничих потужностей і складання БПЛА, а також цехів техобслуговування і ремонту з супровідними сервісами.

Озден також повідомила, що Baykar виступає за створення механізму, дорожньої карти для залучення інвестицій турецьких компаній в оборонно-промисловий комплекс України, співпрацю в сфері оборонних технологій (НДДКР, підтримка стартапів, локалізація виробництв).

Крім того, турецька компанія ініціює створення індустріального парку та технопарку оборонних технологій для українських і турецьких підприємств.

"Це була б потужна ініціатива, яка збагатила б обидві держави", – підсумувала Озден.

Зазначається, що компанія Baykar створена більше 30 років тому, і за цей час пройшла шлях від виробника деталей для автомобілів до ведучого всесвітньо відомого виробника БПЛА з числом працівників 1600 чоловік. Найбільш відомий її продукт - ударні безпілотники Bayraktar TB2, які успішно себе зарекомендували під час війни в Нагірному Карабасі восени 2020 року.

Нагадаємо, 12 січня 2019 року Україна підписала контракт з Туреччиною щодо закупівлі для української армії ударних дронів Bayraktar TB2.

4 березня 2020 року Міністерство оборони України оголосило про плани щодо виробництва разом з представниками Туреччини ударних БПЛА в Україні.

Читайте також: Українське серце турецьких безпілотників: Як вітчизняні двигуни завойовують світ

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme