У 2022 році "Велика реставрація" охопить сотню об'єктів, – Ткаченко

Мінкульт у 2022 році планує охопити програмою "Велика реставрація" 100 об’єктів культурної спадщини

Журналіст стрічки новин
У 2022 році "Велика реставрація" охопить…
Фото: Telegram Олександра Ткаченка

Цього року програма охопила 31 об’єкт, що перебуває у сфері управлінні МКІП. За даними відомства, це є рекордним для незалежної України.

Про це у своєму блозі на УП написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, передає Depo.ua.

"Разом із комунальними об’єктами цифра складає вже 57. Одразу забіжу наперед: плануємо, що у наступному році цифра програми досягне 100 об’єктів", – написав Ткаченко.

За його словами, близько 80% всієї нерухомої спадщини України перебуває в аварійному стані, тож потрібно поступово звести цю цифру нанівець і не допустити руйнування будівель історичного значення. Міністр додав, що реставрація розрахована на роки вперед.

"У 2022 році ми сподіваємося значно прискорити реставрацію. Зокрема, для посилення програми необхідно ухвалити зміни до законодавства щодо протидії хаотичній забудові в історичних ареалах міст. Без нього – контролювати процес руйнацій чи зведення будинків-монстрів буде складно. Оскільки немає механізмів дієвого контролю та покарання тих, хто цим займається", – пояснив Ткаченко.

Крім того, документ передбачає створення інспекції охорони культурної спадщини та відповідної служби.

Нагадаємо, цього року "Велика реставрація" розширилась ще на сім проектів. Це стало можливим завдяки додатковому фінансуванню.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme