У Африці убили трьох "вагнерівців"

Підрозділ російських найманців потрапив у засідку і був убитий на території Центральноафриканської Республіки

Журналіст відділу новин
У Африці убили трьох "вагнерівців"…
Фото: Facebook

Три члени ПВК "Вагнер" були убиті у ЦАР, потрапивши у засідку.

Засідку влаштували бойовики руху 3R, передає Depo.ua із посиланням на Actu Cameroun.

Убивство російських найманців підтвердила і місцева влада регіону.

Нагадаємо, 5 травня французьке медіа RFI оприлюднило розслідування про діяльність російських найманців у Центральноафриканській Республіці.

16 червня CNN повідомило, що російські найманці разом розстріляли близько 20 цивільних у Центральноафриканській Республіці в лютому цього року.

Про те, що у ЦАР воюють російські найманці із ПВК "Вагнер", стало відомо зі ЗМІ ще 2018 року.

Довідка: У Центральноафриканській Республіці з 2013 року триває збройна боротьба між повстанцями і чинною владою. Ситуація загострилася в грудні 2020 року, коли антиурядова "Коаліція патріотів за зміни" намагалася не допустити проведення в країні президентських виборів і почала наступ на столицю країни Банги. Урядові сили за підтримки зовнішніх сил, включаючи миротворців ООН, російських і руандійських військових зупинили просування загонів повстанців.

З Росії до ЦАР для допомоги чинному президенту перекидаються військові консультанти і найманці з важкими озброєннями та бронетехнікою. За даними ЗМІ, кількість російських найманців у країні може становити близько двох тисяч осіб. Вони воюють разом із урядовою армією, а також охороняють ключові контрольні пункти і стратегічні об’єкти. У Кремлі це заперечують. Посол Росії в ЦАР заявляє про присутність 535 російських "інструкторів", які нібито не беруть участь у бойових діях, "якщо тільки їх самих не атакують".

Читайте також: Останній оплот Путіна: Чому Росія продовжує експансію до Африки

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme