У БЕБ прокоментували обшуки ДБР в екс-співробітника Бюро

У Бюро економічної безпеки прокоментували інформацію про обшуки у свого співробітника працівниками Державного бюро розслідувань

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У БЕБ прокоментували обшуки ДБР в екс-сп…
Фото: Facebook БЕБ

За словами т.в.о. начальника Управління внутрішньої безпеки та захисту працівників БЕБ Дмитра Хашимова, співробітника, до якого ДБР прийшло з обшуками вчора, 11 січня, звільнили ще 10 січня 2022 року.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу БЕБ.

"Щодо інформації, яка розповсюджується в мережі Інтернет та інших месенджерах, повідомляємо наступне. За наявною інформацією, причиною проведення ДБР процесуальних заходів стали протиправні дії особи, які жодним чином не пов'язані з поточною діяльністю БЕБ", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вказаний співробітник подав рапорт про звільнення 27 грудня 2021 року. Зараз БЕБ всебічно сприяє діяльності ДБР для встановлення всіх обставин справи, за якою проводилися обшуки.

Зауважимо, вчора у співробітника БЕБ відбулися обшуки. Адвокат директора ДБР Олег Шрам, причиною обшуку назвав вимагання фігурантом грошей у бізнесменів

Нагадаємо, у січні 2021 року Верховна Рада створила Бюро економічної безпеки. Воно має стати єдиним органом, який розслідуватиме злочини, що пов'язані з економікою.

20 серпня Кабінет міністрів призначив головою Бюро економічної безпеки керівника Державної фіскальної служби Вадима Мельника.

22 вересня Верховна Рада відтермінувала початок роботи Бюро економічної безпеки до 25 листопада. А вже 17 листопада у Раді затвердили повноваження БЕБ. 25 листопада Кабмін запустив у роботу Бюро економічної безпеки.

На кінець листопада у Бюро економічної безпеки вже працевлаштували 214 фахівців.

Аналітикам та детективам Бюро економічної безпеки виплачуватимуть з преміями 60-65 тисяч гривень на місяць.

Читайте також: Бюро економічної безпеки: На кого працюватиме нова спецслужба Зеленського

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme