У Бельгії через витік водню аварійно в ручному режимі зупинили реактор АЕС

В Бельгії у зв'язку з пошкодженням у системі охолодження був зупинений у ручному режимі реактор Атомної електростанції Дул
 

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт Федерального агентства атомного контролю Бельгії.

"Реактор Doel 2 був зупинений в ручному режимі в ніч з 14 на 15 липня, тому що співробітник ENGIE Electrabel помітив швидке зростання витрат водню у генераторі змінного струму, що є ознакою його витоку. Рішення зупинити реактор було прийняте як захід перестороги, що дозволило негайно скоротити будь-які супутні ризики", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, нині ситуація знаходиться під контролем. Федеральне агентство з атомного контролю продовжує моніторинг цього інциденту у взаємодії із компанією-оператором. Причини, що призвели до витоку водню, з’ясовуються. Реактор не може бути запущений знову без повного усунення витоку.

Як відомо, виток водню в генераторі змінного струму напряму не пов'язаний із діяльністю атомної енергетичної станції, він може траплятися на енергетичних станціях інших типів. Разом з цим в атомній промисловості до такого обладнання висуваються підвищені вимоги й стандарти. У згаданому випадку були застосовані негайні дії, щоб запобігти будь-яким можливим ризикам.

У повідомленні наголошується, що генератор змінного струму розміщується у "неядерній" секції АЕС та технологічно охолоджується воднем.

Атомна електростанція Doel (Дул) – одна з двох АЕС Бельгії. Станція розташована на березі річки Шельди поруч з селом Doel на сході Фландрії.

Нагадаємо, 19 червня Хмельницька АЕС відключила від енергосистеми блок №2 через відключення двох насосів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme