UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Білгороді 5 тисяч російських військових відмовилися їхати воювати з Україною, – ЗМІ

У російському Білгороді 5 тисяч контрактників влаштували бунт та відмовилися їхати воювати в Україну
 

Журналіст відділу новин
У Білгороді 5 тисяч російських військови…
Фото: РосЗМІ

Причина, через яку російські військові не хочуть їхати в Україну, полягає в страху.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на OBOZREVATEL.

"У Білгородській області, яка межує з Харківською, Луганською, Сумською областями, відбувся справжній бунт серед військовослужбовців РФ. Близько 5 тисяч контрактників, яких поспіхом збирали для відправки в Україну, відмовилися їхати воювати за Путіна на території нашої держави", – пише видання.

Формально свою відмову від участі в бойових діях в Україні контрактники, що збунтувалися, аргументують тим, що це не передбачено в їхніх контрактах.

При цьому, за даними джерел видання, реальна причина, яка змушує російських військових ризикувати здобути кримінальне переслідування з боку влади, полягає в страху.

"Службовці окупаційної армії реально шоковані професіоналізмом Збройних сил України і тими величезними втратами у техніці та живій силі, які українські воїни вже завдали ЗС РФ та іншим силовим підрозділам, яких Росія відправила до України", – пише видання.

Видання припускає, що навіть попри на те, що офіційно військово-політичне керівництво РФ заявляє, що Росія не зазнає жодних втрат в Україні і що на українській землі не загинув жоден російський солдат, інформація все ж таки просочується через заслони інформблокади і контрактники дізнаються, що на території України всього за три неповні дні бойових дій уже загинуло понад 3,5 тисячі солдатів, знищено величезну кількість авіації та військової техніки, включаючи танки.

"Та й той факт, що російська бронетехніка виявилася беззахисною не лише перед ЗСУ, а й перед простими українцями, які почали спалювати БТРи окупантів за допомогою коктейлів Молотова, оптимізму росіянам не додає", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, зранку 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив по початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Згодом президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією і аявив, що Україна готова надати зброю усім, хто хоче боронити державу від вторгнення Росії.

Станом на ранок 26 лютого українські військові ліквідували понад 3 500 російських окупантів і знищили майже тисячу одиниць російської військової техніки.

Читайте також: В Україні ввели воєнний стан: Що важливо знати усім

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme