У Білорусі хочуть позбавляти громадянства за "екстремізм"

У Білорусі розглядають можливість позбавлення громадянства осіб, засуджених за "екстремізм"

Редактор стрічки новин
У Білорусі хочуть позбавляти громадянств…
Фото: ЕРА

МВС Білорусі пропонує позбавляти громадянства осіб, яких визнали винними у злочинах "екстремістської спрямованості", а також "встановити безумовну адміністративну відповідальність за підписку на інтернет-ресурси, чиї матеріали визнані екстремістськими".

Про це повідомив начальник ГУ боротьби з організованою злочинністю та корупцією Білорусі Андрій Паршин, передає Depo.ua з посиланням на МЛИН.BY.

"Зараз нами спільно із зацікавленими державними органами опрацьовуються законодавчі ініціативи, спрямовані на забезпечення національної безпеки держави. Зокрема, вважаємо, що громадянство Республіки Білорусь може бути втрачено особами, визнаними винними у скоєнні окремих категорій злочинів екстремістської спрямованості або заподіянні тяжкої шкоди інтересам Республіки Білорусь, незалежно від способу набуття громадянства", – зазначив представник МВС Білорусі.

Також він додав, що необхідно встановити безумовну адміністративну відповідальність за підписку на інтернет-ресурси, чиї матеріали визнані екстремістськими, та застосовувати до осіб, які вчинили злочини екстремістської спрямованості як додаткове покарання щодо загальної конфіскації їхнього майна.

"Цього року ГУБОЗ встановлено 120 власників та адміністраторів інтернет-ресурсів деструктивної спрямованості. Обмежено доступ до 104 таких інтернет-ресурсів. У результаті нашої роботи матеріали 125 телеграм-каналів та чатів визнані екстремістськими", – сказав він.

Нагадаємо, раніше самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко затвердив зміни до законів про засоби масової інформації і про проведення масових заходів. Нові закони обмежують право білорусі на протест, а також введені нові обмеження щодо роботи ЗМІ в країні.

Як відомо, у Білорусі в серпні 2020 року почалися протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії. Більшість демократичних країн світу, в тому числі Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme