UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Білорусі командувати військами призначають росіян, аби змусити білорусів воювати проти України

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури повідомили про призначення командуванням над білоруськими військовими росіян з метою примусу до війни

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин

Водночас білоруські військовослужбовці вчиняють бунти та відмовляються воювати проти України.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Центру.

"В окремих частинах, дислокованих у районі м.Брест, відбуваються бунти – військовослужбовці, в тому числі офіцери, висловлюють своє небажання приймати участь у війні проти України. Також почастішали випадки виїзду офіцерів МВС із країни разом із сім’ями. Щоб стабілізувати ситуацію з Росії почали прибувати офіцери нижчої та керівної ланки, які призначаються на посади в ЗС Білорусі", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що психологічний стан білоруських військових значно змінився після указу де-факто очільника країни олександра лукашенка про мобілізацію військовослужбовців запасу.

"Серед білорусів, які підпадають під дію зазначеного указу, ширяться настрої про тимчасовий виїзд з Білорусі поки не припиниться війна Росії проти України", – додали у Центрі.

Нагадаємо, 11 березня у Центрі стратегічних комунікацій повідомили, що Білорусь може напасти на Україну вже найближчим часом. Експерти пояснили, що це може статися після умисної провокації на тлі розпорядження президента так званої російської федерації володимира путіна.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme