У Білорусі похвалилися, що відправили на батьківщину сотню мігрантів

Мігранти, які прагнули потрапити до Євросоюзу, почали покидати Білорусь та повертатися до країн походження

Редактор стрічки новин
У Білорусі похвалилися, що відправили на…
Фото: Ministerstwo Obrony Narodowej/Twitter

У понеділок, 22 листопада, 118 мігрантів з Білорусі відлетіли на батьківщину, ще одна група біженців залишить країну сьогодні.

Про це повідомив начальник Департаменту з громадянства та міграції МВС Білорусі, полковник міліції Олексій Бігун, передає Depo.ua з посиланням на "Белта".

"Щодня особам, які звертаються до компетентних органів Білорусі з клопотаннями про репатріацію, ми оформляємо відповідні документи. Тільки на вчорашній день 118 осіб вибуло з Національного аеропорту Мінськ. Вони вилетіли вчора ввечері в індивідуальному порядку. Тобто органи внутрішніх справ та прикордонні війська їм сприяли в оформленні документів та пропуску через державний кордон", – сказав представник білоруського МВС.

За його словами, мігранти, які планують сьогодні покинути Білорусь, вже перебувають в аеропорту Мінська, де пройшли всі митні та прикордонні процедури.

"Крім того, низка посольств, у тому числі Ірак, Сирія, організують так звані евакуаційні рейси, які пропонують своїм громадянам, які опинилися у скрутній життєвій ситуації, повернутися на батьківщину", – сказав полковник білоруської міліції.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олексій Данілов оприлюднив дані української розвідки, які свідчать, що на території Білорусі зараз перебуває до 15 тисяч нелегальних мігрантів

А за даними ЗМІ, від початку 2021 року через територію Білорусі до Німеччини нелегально в'їхали понад 10 тисяч мігрантів

Читайте також: Коридор до Німеччини: Для чого Лукашенко збрехав мігрантам

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme