У Білорусі затримали журналіста-фрілансера "Радіо Свобода"

У Білорусі затримали фрілансера редакції "Радіо Свобода" Андрія Кузнечика

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
У Білорусі затримали журналіста-фрілансе…
Фото: Telegram-канал "Беларусь головного мозга"

Співробітники Слідчого комітету в цивільному затримали журналіста, коли той поїхав на велосипеді на прогулянку.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на повідомлення видання "Радіо Свобода".

Дружина затриманого Кузнечика розповіла, що у день затримання він поїхав на прогулянку. Повернувся додому з чотирма чоловіками в цивільному. 

"Один, який, ймовірно, був головним, представився Іваном. Хто вони і звідки, чоловіки не повідомили. Забрали всю техніку і телефон Андрія, мій мобільний телефон, мій планшет, гроші. Андрію наказали одягатися і йти за ними", – сказала жінка.

Силовики не дали Кузнечику навіть зібрати речі. Дозволили взяти лише одяг – запасні штани. Запевнили, що забирають на кілька днів. Причину затримання не повідомили.

Нагадаємо, напередодні Telegram-канал видання "Радыё Свабода" став жертвою хакерської атаки. У ньому розмістили посилання на провладні ресурси, які контролює де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко. 

Довідка: Навесні у Білорусі почастішали факти розправи силовиків, підконтрольних де-факто президентові країни Олександру Лукашенку, з опозиційно налаштованими політиками та журналістами.

Великого резонансу набула справа опозиційного блогера та журналіста Романа Протасевича. 

23 травня в Національному аеропорту Мінська екстрено посадили літак, на борту якого він перебував разом зі своєю дівчиною, росіянкою Софією Сапегою. Протасевича затримала білоруські силовики. 25 червня його відправили під домашній арешт.

На початку червня силовики на кордоні з Литвою затримали двох опозиціонерів, які брали участь в акціях після президентських виборів в країні у 2020 році. 

А 8 липня з 10 ранку сайт видання "Наша ніва" став недоступний для білорусів та іноземних користувачів. Це пов'язано з тим, що у Міністерстві інформації Білорусі обмежили доступ до сайту видання нібито за розміщення забороненої інформації.

Крім того, у цей день пройшли обшуки в редакціях "Брестської газети" та порталу Intex-Press в Барановичах.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme