У Білорусі звинуватили Польщу в спробі прямої агресії

Білорусь звинуватили польських прикордонників та правоохоронців у спробі прямої агресії та насилля 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
У Білорусі звинуватили Польщу в спробі п…
Фото: Державний прикордонний комітет РБ

У республіці мали на увазі сьогоднішню атаку мігрантів, коли ті нападали на поліцейських із камінням. У результаті як мінімум семеро правоохоронців із Польщі отримали серйозні поранення.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на заяву Державного прикордонного комітету Республіки Білорусь. 

"Застосування польськими силовиками спецзасобів та боєприпасів щодо беззбройних людей на білоруській стороні зафіксовано. Це розцінюється не інакше як насильницькі дії щодо осіб, які перебувають на території іншої країни", – заявили у Білорусі.

Зазначимо, що білоруські прикордонники описали інцидент на білорусько-польському кордоні суб'єктивно. Зокрема, вони  емоційно закцентували увагу, що проти біженців із Близького Сходу, в тому числі проти жінок і дітей, польські правоохоронці застосували сльозогінний газ і водомети.

Однак водночас у офіційній заяві майже не йшлося про те, що провокації та спробу штурму державного кордону розпочали саме нелегальні мігранти.

Також Білорусь не визнає втручання своїх силовиків у ситуацію та відкидає звинувачення в тому, що підбурили мігрантів на спротив та озброїли підручними засобами саме представники місцевих спецслужб, як неодноразово повідомляла польська сторона.

Нагадаємо, зранку 16 листопада ситуація на білорусько-польському кордоні знову загострилася. Мігранти почали штурмувати польський кордон. Польські правоохоронці у відповідь застосували водомети та світло-шумові гранати.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme