У Болівії відкрили п'ять нових видів рослин (ФОТО)

Вчені з Великої Британії виявили в болівійських Андах п'ять нових видів рослин з роду Jacquemontia – в'юнких або висячих рослин з блакитними квітами
 

Журналіст відділу новин
У Болівії відкрили п'ять нових видів рос…
Фото: A John Wood; B – C John Pink

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на портал Phys.org.

"У ході нового дослідження вчені класифікували і описали 28 відомих видів Jacquemontia У зв'язку зі швидкою втратою біорізноманіття у Південній Америці і в усьому світі, ідентифікація рослин є важливим кроком на шляху їх захисту", – йдеться у повідомленні.

Нові види отримали назву Jacquemontia boliviana, Jacquemontia cuspidata, Jacquemontia longipedunculata, Jacquemontia mairae і Jaquemontia chuquisacensis.

Зазначається, що рослини роду Jacquemontia ростуть у відкритих або трав'янистих середовищах існування, але навіть широко поширені види, як правило, розкидані по своєму ареалу. Деякі види живуть у дуже вузьких екологічних нішах, можуть рости на каменях, із дуже невеликим вмістом грунту і води. Деяким видам необхідний вогонь для пророщування насіння.

На даний момент вчені намагаються дізнатися більше про ці рослини, оскільки відомо, що деякі з них існують тільки в одному місці.

"Рослини, обмежені невеликою територією, дуже уразливі перед такими загрозами, як поява інвазивних видів і руйнування місця існування для ведення сільського господарства, видобутку корисних копалин, будівництва доріг і водосховищ", – пише видання.

Нагадаємо, 25 липня у запорізькому ботанічному саду розпочалося рясне цвітіння гортензії.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme