У Бразилії помер останній представник племені, яке не контактувало з цивілізацією

У Бразилії помер останній представник групи корінних народів, що залишилася без контакту з цивілізацією. Чоловік, ім'я якого невідоме, прожив у повній ізоляції останні 26 років, відколи його виявили науковці

Журналіст відділу новин
У Бразилії помер останній представник пл…
Ілюстративне фото

Про це пише BBC, передає Depo.ua.

Представника племені дослідники називали "Людиною з нори", тому що він копав глибокі ями. Деякі з них чоловік використовував для лову тварин, а інші, схоже, були схованками.

Тіло чоловіка знайшли 23 серпня в гамаку біля його солом'яної хатини. Слідів насильства не виявлено. Тож науковці вважають, що він помер природною смертю у віці приблизно 60 років.

Цей чоловік був останнім представником групи, яка проживала в місцевості корінного населення Танару в штаті Рондонія, що межує з Болівією. Вважається, що більшість членів його племені було вбито ще в 1970-х роках під час сутичок із фермерами, які хотіли розширити свої землі.

1995 року шестеро членів племені, які залишилися, були вбиті під час нападу нелегальних шахтарів. Чоловік став єдиним, хто вижив. Агентство у справах корінних народів Бразилії (Funai) дізналося про нього лише 1996 року.

Відтоді дослідники спостерігали за територією для його безпеки. Саме під час звичайного патрулювання агент Funai Альтаїр Хосе Алгаєр знайшов у гамаку біля однієї з солом’яних хатин тіло "Людини з нори", прикрите пір’ям.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme