У Британії визначилися, коли заборонять продаж дизельних і бензинових машин

Влада Великої Британії в межах планів щодо зниження шкідливих викидів транспорту вже з 2040 року може повністю заборонити продаж нових вантажних автомобілів із дизельними і бензиновими двигунами

У Британії визначилися, коли заборонять…
Фото: Рixabay

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на DW.

Зазначається, що, згідно з планом британської влади, з 2035 року буде заборонено продаж невеликих вантажівок на дизелі і бензині, а через п'ять років – і машин вагою понад 26 тонн.

Велика Британія планує також вийти на нульовий рівень викидів CO2 в залізничному транспорті та внутрішніх авіаперевезеннях.

"Ми, як і раніше, літатимемо кудись на вихідні, але на більш ефективних літаках, що використовують екологічне паливо. Ми як і раніше будемо водити, але все більше – автомобілі з нульовими шкідливими викидами", – наголосив міністр транспорту країни Грант Шеппс.

Крім того, уряд Британії планує заборонити продаж легкових автомобілів із бензиновими і дизельними двигунами з 2030 року.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Ізраїль планує заборонити всі бензинові та дизельні автомобілі з 2030 року та повністю скасувати податки на електромобілі.

Про наміри повністю припинити продажі дизельних і бензинових автомобілів оголосили також Франція, Норвегія, Нідерланди і Данія, а Німеччина, Китай і низка інших країн висловили подібну готовність не вказуючи точної дати.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme