У Брюсселі обговорили очікування від саміту Україна-ЄС, – Стефанішина

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина обговорила у Брюсселі з уповноваженими представниками європейських інституцій саміт Україна-ЄС

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Брюсселі обговорили очікування від сам…
Скріншот

Передусім були обговорені очікування, які стосуються Угоди про спільний авіаційний простір та можливість започаткування дебатів з питань енергетичної безпеки.

Також були обговорені очікування стосовно перегляду Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом, повідомляє Depo.ua із посиланням на "Укрінформ".

За словами Стефанішиною, окремою темою є позиція України щодо перегляду торгових преференцій для доступу української продукції на європейський ринок. Цю тему обговорювали з європейським комісаром з питань аграрної політики Янушем Войцеховським.

"Ми очікуємо, що вже наприкінці жовтня, відразу після саміту, Європейська комісія завершить формування своєї позиції і ми матимемо рішення про оновлення торгівельних параметрів угоди. Відповідно, ми також обговорювали питання секторального економічного співробітництва і формували весь пакет очікувань від саміту разом з колегами з Європейської комісії", – зауважила віце-прем’єр-міністр.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що делегація України під час візиту до Брюсселю для підготовки саміту Україна-ЄС торкнулася теми "Північного потоку-2". Зокрема, українці заявили, що "Північний потік-2" має відповідати вимогами Третього енергетичного пакету ЄС.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme