У бюджеті нема коштів на виплату обіцяних Зеленським 500 грн за бустерне щеплення, – Мінфін

Тисячу за вакцинацію отримали уже 7,7 млн українців  

Редактор стрічки новин
У бюджеті нема коштів на виплату обіцяни…
Фото: КМДА

Наразі у бюджеті немає грошей на виплату 500 гривень, обіцяних президентом Володимиром Зеленським українцям за бустерне щеплення від коронавірусу.

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю "Економічній правді", передає Depo.ua.

"Якщо порахувати, то по тисячі держава виплатила 7,7 мільйона громадян. Тому якщо розрахувати, що всі ці люди підуть за бустерною дозою протягом року, то 3 мільярди не вистачить", – заявив міністр.

За словами Марченка, українці мають робити бустерне щеплення поступово, тому зараз потреби у терміновому внесенні змін до держбюджету на 2022 рік немає.

Нагадаємо, 24 січня президент України Володимир Зеленський заявив, що вакциновані від коронавірусу бустерною дозою отримають додатково 500 грн у рамках програми "єПідтримка", яка передбачає виплату 1000 гривень усім українцям, повністю вакцинованим від COVID-19.

Також Зеленський дав уряду завдання підготувати окрему виплату так званої "ковідної тисячі" українцям віком від 12 до 18 років, які пройшли повний курс вакцинації.

Програма "єПідтримка" щодо виплати тисячі гривень повністю вакцинованим українцям від COVID-19 стартувала з 19 грудня 2021 року. Гроші нараховують на спеціальні віртуальні карти, отримати їх готівкою не можна. На віртуальну тисячу гривень можна купити послуги у трьох сферах – культура, подорожі та спорт.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme