У Чехії ще одного бойовика "Л-ДНР" посадили на 20 років

Суд чеського міста Пльзень присудив 20-річний термін ув'язнення у в'язниці суворого режиму 27-річному Лукашу Новачеку
 

Журналіст відділу новин
У Чехії ще одного бойовика "Л-ДНР" посад…
Фото: ČTK

Новачека кинули до в'язниці за скоєння теракту та участь у організованій злочинній групі.

Про повідомляє Depo.ua з посиланням на радіо iRozhlas.

У вироку вказується, що у 2015 році молодик вирушив на Схід України до місць, підконтрольних проросійським сепаратистам. Там він пройшов навчання та отримав зброю, з якою брав участь у військових завданнях бойовиків, включаючи розвідувальну роботу та патрулювання. Він також брав участь у боях з українськими військами.

"Новачек зізнався, що їздив в Україну та перебував у казармах сепаратистів, але заявив, що відмовився брати участь у бойових діях. За його словами, він перебував лише на навчальній базі цивільним працівником, виконував допоміжні роботи, працював на кухні за грошову винагороду", – пише видання.

Зазначається, що в Україні чоловік перебував до січня 2016 року, потім переїхав до Москви, подав документи на паспорт у посольстві Чехії та повернувся додому.

Серед доказів звинувачення були фотографії, на яких чоловік був у формі та зі зброєю. Відео бойових дій було знайдено на його телефоні, а також є відео, на якому Новачек у формі та зі зброєю розповідає російським журналістам, де, як і чому він воює у Донецьку та Луганську.

Новачек намагався довести суду, що позичив зброю, а інтерв'ю дав за винагороду. Скаржився, що єдині гроші, які він заробив за весь час перебування на сході України, – дві тисячі рублів, а в соцмережах видавав себе за вояка, щоб не виглядати дурнем, який поїхав на Схід України, щоб чистити картоплю.

Нагадаємо, 7 вересня чеський суд позбавив волі на 20 років громадянина Чехії Юрія Урбанека, який воював на Донбасі на боці бойовиків.

Взагалі, Чехія лідирує серед країн Європейського Союзу щодо притягнення до відповідальності громадян за участь у війні на Донбасі у складі підконтрольних Росії терористичних бандформуваннях "ЛНР" і "ДНР".

Читайте також: Феномен Чехії: Як країна з дружньою до Путіна владою примудряється кидати за грати найбільше бойовиків "Л-ДНР"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme