У Чехії зобов'язали людей бути на роботі, у магазинах і в транспорті у респіраторах

У Чехії почали діяти нові карантинні правила – людей зобов'язали носити на роботі, у магазинах та в громадському транспорті респіратори

Журналіст стрічки новин
У Чехії зобов'язали людей бути на роботі…
Фото: Рixabay

Не носити респіратори на роботі можуть тільки той, хто перебуває в офісі один, а також особи, які перебувають одночасно в одному і тому ж місці, але на відстані 1,5 метра один від одного. Обов'язковим є носіння респіраторів на масових заходах незалежно від кількості учасників, в громадському транспорті й магазинах.

Про це пише Depo.ua із посиланням на "Радіо Прага".

Водночас в країні скоротили період самоізоляції до семи днів для тих, хто перебував у контакті з інфікованим. Однак він може закінчитися лише з негативним результатом ПЛР-тесту. До цього людей, у яких була підозра на COVID-19, відправляли на карантин на два тижні.

Відомо, що 23 жовтня в країні зафіксували рекордну кількість нових хворих на коронавірус – 2 751 випадок. Це найбільший показник за вихідний день з 27 березня. Також значно збільшилася кількість госпіталізацій хворих з COVID-19. Останнім часом стає дедалі більше і число заражених на 100 тисяч населення.

Нагадаємо, від початку літа Чехія почала вакцинувати від коронавірусу всіх охочих жителів країни. У серпні повідомлялося, що після завершення вакцинації проти COVID-19 в Чехії цим захворюванням заразилися приблизно 4 570 людей із 5,08 мільйона щеплених, що становить 0,09%.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme