У "червоних" зонах посилять перевірки COVID-сертифікатів

На селекторній нараді під головуванням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 та дотримання карантинних заходів доручили посилити контроль перевірки COVID-сертифікатів у червоних зонах

Журналіст відділу новин
У "червоних" зонах посилять перевірки CO…
Фото: Мінцифри

За підсумками наради було доручено Мінекономіки, Держпродспоживслужбі й Національній поліції активізувати контроль за дотриманням перевірки COVID-сертифікатів у ТРЦ та закладах громадського харчування в регіонах, що перебувають у червоних зонах епіднебезпеки.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Урядовий портал.

Крім того, профільним міністерствам доручили організувати координацію закупівлі кисневих станцій. На ці потреби уряд виділив додатково 400 млн грн.

"Уряд не запроваджував локдаун, який діяв в Україні під час попередніх спалахів захворювання. Замість закриття ТРЦ або закладів харчування, їм дозволено працювати без додаткових обмежень, за умови повної вакцинації. Це оптимальний баланс для того, щоб вповільнити розповсюдження хвороби та не зупиняти економічної активності в країні. Держава забезпечила можливість кожному безкоштовно щепитися ефективною, перевіреною вакциною", – зазначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За інформацією МОЗ, за минулий тиждень виявлено 152 тисячі нових випадків захворювання на COVID-19, з них 93,5% людей – невакциновані. При цьому стабілізувалася динаміка приросту нових випадків та кількості госпіталізацій.

Також за минулий тиждень було зроблено 1 млн 740 тисяч щеплень проти COVID-19.

Нагадаємо, станом на 1 листопада в Україні у "жовтій" зоні карантину перебувають лише дві області, найбільше регіонів потрапили до "червоної" – там 15 областей.

29 жовтня голова Нацполіції Ігор Клименко розповів, хто може перевіряти COVID-сертифікати українців.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme