У Червоному Хресті заявили про візит до українських військовополонених

Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) зміг відвідати українських військовополонених. Минулого тижня МКЧХ здійснив один дводенний візит до полонених українців, ще один — запланований на цей тиждень

Журналіст відділу новин
У Червоному Хресті заявили про візит до…
Будівля, де розташована місія Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні

Про це повідомили у МКЧХ, передає Depo.ua.

Як зазначається, останніми тижнями представники МКЧХ відвідали і українських, і російських військовополонених: перевірили їхній стан та лікування, поділилися довгоочікуваними новинами з їхніми родинами, передали книги, засоби особистої гігієни, ковдри та теплий одяг.

Президентка МКЧХ Мір’яна Сполярич заявила, що ці візити є "важливим кроком уперед у збереженні людяності серед жорстокості міжнародного збройного конфлікту".

"Я сподіваюся, що ці візити покладуть початок більш регулярному доступу до всіх військовополонених", — сказала вона.

Сполярич також звернулася до сімей полонених та запевнила, що представники МКЧХ "не заспокояться, доки не побачать усіх військовополонених".

8 грудня президентка МКЧХ повідомила, що прибула до України з чотириденним візитом, під час якого зустрінеться з людьми в Миколаєві й Херсонській області, познайомиться з командами МКЧХ в Україні та Товариства Червоного Хреста України.

Говорячи про Червоний Хрест, найчастіше мають на увазі Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ). Це приватна швейцарська організація, заснована 1863 року. Вона має свої представництва в різних країнах.

Також існують майже 200 національних товариств, як-от Товариство Червоного Хреста України. Ці організації працюють окремо, у своїх країнах. Координацією всіх національних товариств займається Міжнародна федерація товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця (Париж).

Усі ці організації об'єднує один гуманітарний рух — Міжнародний рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Нагадаємо, відповідно до Третьої Женевської конвенції, всі військовополонені мають право на регулярні відвідування делегатів МКЧХ. Хоча Україна надає доступ МКЧХ до російських полонених, окупанти довгий час не надавали доступ організації до своїх в'язниць, щоб перевірити, як утримують полонених захисників України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme