У ДБР розповіли, чому приходили зі шмоном до Коболєва й в "Укртрансгаз"

Державне бюро розслідувань опублікувало деталі обшуків, які 1 лютого провело у колишнього керівництва НАК "Нафтогаз України", в офісі АТ "Укртрансгаз" та у керівників приватних підприємств

Журналіст стрічки новин
У ДБР розповіли, чому приходили зі шмоно…
Фото: Depo.ua

Обшуки проводилися у справі про незаконне відчуження у 2020 році 305 мільйонів куб. м природного газу. Сума збитків склала 2,2 мільярда гривень.

Про це пише Depo.ua із посиланням на повідомлення прес-служби ДБР.

Слідство також перевіряє, чи було правомірним повернення "Нафтогазом" боргу комерційним структурам, що виник понад двадцять років тому. 

"Керівництво НАК "Нафтогаз України" за зверненням АТ "Укртрансгаз" погодило документи щодо укладення мирової угоди з комерційними структурами без належних повноважень і підстав. Керуючись рішенням керівництва державної компанії Господарський суд міста Києва затвердив мирову угоду, що дозволило наприкінці 2020 року вивести з власності держави 305 мільйонів куб. м природного газу", – розповіли у ДБР.

Крім того, слідство встановило, що тодішній керівник "Нафтогазу" (Андрій Коболєв, – ред.) підписав рішення щодо мирових угод без погодження Наглядової Ради НАК "Нафтогаз України".

Нагадаємо, 28 квітня 2021 року Кабінет міністрів призупинив повноваження членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України", а також голови правління Андрія Коболєва і призначив замість нього Юрія Вітренка. Рішення було ухвалене на основі звіту про діяльність компанії за минулий рік.

Згодом новопризначений глава правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко розповів, чому Кабмін був змушений звільнити його попередника Андрія Коболєва. За його словами, у "Нафтогазі" було багато проблем.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme