У деокупованому Ізюмі повністю відновили електропостачання

У звільненому від російських окупантів Ізюмі Харківської області повністю відновили електропостачання. Роботи ускладнювалися через рельєф місцевості та розмінування

Журналіст відділу новин
У деокупованому Ізюмі повністю відновили…
Наслідки ворожих обстрілів в Ізюмі

Про це повідомили на сторінці "Харківобленерго", передає Depo.ua.

У компанії зазначили, що для більшості споживачів в Ізюмі електропостачання відновили ще в жовтні. Знеструмленими залишалися декілька вулиць поблизу гори Крем’янець — комплексної пам’ятки природи в південній частині міста.

За словами начальника Ізюмського РЕМ Віталія Борща, складність відновлення електропостачання в цій частині міста полягала в рельєфі місцевості та неможливості вести роботи з розмінування через погодні умови.

"Нам потрібно було дочекатися дозволу саперів, щоб розпочати тут ремонт мережі. Сьогодні, 20 січня, остання знеструмлена вулиця Ізюма буде зі світлом", — заявив Борщ.

Нагадаємо, у вересні українська армія звільнила Ізюм. Місто перебувало під російською окупацією пів року. 

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, за попередніми підрахунками, в Ізюмі пошкоджено чи знищено 80% будівель.

Він додав, що, попри значні руйнації та забруднення району вибухонебезпечними предметами, тривають відновлювальні роботи. Однією з перших почала відновлювати свою роботу "Укрпошта". Згодом до деокупованих громад повернулися відділення банків.

У листопаді під’єднали до централізованого опалення перші багатоквартирні будинки. 

Також у листопаді "Укрзалізниця" відновила рух електричок між Харковом та Ізюмом.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme