У Держдепі США почали розслідування через зникнення пляшки віскі

У Держдепартаменті США недорахувалися одного цінного подарунку, який у 2019 році отримав колишній очільник відомства Майк Помпео

Редактор стрічки новин
У Держдепі США почали розслідування чере…
Фото: ЕРА

Держдепартамент США намагається з'ясувати, куди зникла пляшка віскі вартістю 5800 доларів, подарована колишньому держсекретареві Майку Помпео урядом Японії

Про це стало відомо з документа федерального уряду США, передає Depo.ua з посиланням на New York Times.

У повідомленні офісу глави протокольного відділу Держдепартаменту від 22 липня перераховані подарунки федеральним службовцям від іноземних урядів, передані в 2019 році. У документі зазначається, що уряд Японії подарував Помпео пляшку віскі 24 червня 2019 року. Однак де цей подарунок зараз, невідомо.

У відповідь на прохання про коментар адвокат Помпео Вільям Берк заявив, що екс-держсекретар не пам'ятає, як отримував у подарунок пляшку віскі.

"Помпео не пам'ятає, як отримував пляшку віскі і не знає, що з нею сталося. Йому також нічого не відомо про розслідування щодо її місцезнаходження. Він поняття не має, як розпорядилися цією пляшкою віскі", - сказав юрист.

Видання нагадує, що американським чиновникам дозволяється залишати собі подарунки оцінна вартість яких не перевищує 390 доларів. Якщо вони хочуть зберегти  дорожчі подарунки, вони повинні викупити їх.

Нагадаємо, колишній держсекретар США Майк Помпео був з візитом в Україні у січні 2020 року. 

Довідка: Майк Помпео американський державний діяч, політик. Державний секретар США часів президентства Дональда Трампа (з 26 квітня 2018 року до 20 січня 2021). У 2017-2018 роках був директором ЦРУ.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme