У "Дії" запровадили опитування українців: Зеленський провів "розминку"

Президент Володимир Зеленський повідомив про запровадження опитування українців у застосунку "Дія"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У "Дії" запровадили опитування українців…
Фото: Офіс президента

Відсьогодні онлайн-сервіс опитування доступний на порталі державних послуг "Дія".

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Офісу президента.

Зазначається, що запитання в опитуваннях пов'язані з можливостями додатку та доступних у ньому послуг, але в майбутньому вони стосуватимуться інших питань життєдіяльності держави.

"Сьогодні ми робимо на цьому шляху перший крок – у "Дії" запускається послуга "Опитування", перший масштабний інструмент електронної демократії. Для мільйонів громадян це можливість висловлювати свою позицію та впливати на рішення для держави, можливість швидко дізнатися думку людей з будь-яких питань у режимі реального часу й реальних цифр. Ну а для всіх нас – це фактично старт цифрового народовладдя", – наголосив Зеленський.

Глава держави зауважив, що перші запитання – не складні. Вони радше є тестуванням функції. Зокрема, вони стосуються нових цифрових послуг, що з’явилися в додатку "Дія", – яка з них є найкориснішою, та якою має бути назва нової державної програми для людей, старших за 60 років.

"Обирайте свій варіант, дивіться, як працює електронна демократія в "Дії", впливайте на розвиток цифрової держави", – резюмував президент.

Раніше повідомлялося, що українські водії найближчим часом отримають можливість через мобільний додаток "Дія" ділитися техпаспортом на власне авто. Таке новаторство буде доречним для тих водіїв, які передають право керування своїм автомобілем близьким і знайомим.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme