У "Дії" з'явилось сім нових послуг: Субсидії, довідки про стаж і не тільки

Відтепер на порталі "Дія" українці можуть оформити субсидії, призначити або перерахувати пенсії. Мінцифри презентувало сім нових соціальних послуг

Журналіст стрічки новин
У "Дії" з'явилось сім нових послуг: Субс…
Фото: Дія

За словами очільника Мінцифри Михайла Федорова, субсидія в Україні на більшість видів послуг ЖКГ буде продовжуватися автоматично, якщо протягом року нічого не змінилося.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Facebook Федорова.

"Раніше, щоб оформити субсидію, треба було йти у ЦНАП, заповнювати заяву, приносити купу папірців або ж навіть їхати до райцентру. Зараз достатньо подати заяву на порталі "Дія" та підписати своїм КЕП. 30 хв на заповнення заяви у зручний для вас час. Заява автоматично надійде до органів соцзахисту, які призначають субсидії", – додав він.

Міністр зазначив, що онлайн також можна буде отримати довідки ОК-5 та ОК-7 про трудовий і страховий стаж, витяг з реєстру застрахованих осіб і довідку про доходи пенсіонера. За даними Федорова, вони є одними з найзатребуваніших в Україні, і щороку їх видають близько 3 млн.

Зокрема, вони потрібні при оформленні на роботу, для призначення пенсії, при нарахуванні лікарняних, призначенні допомоги по безробіттю. Інструкцію, як це зробити могла переглянути на YouTube.

"Дія уже стала інструментом здорової комунікації між людиною і державою. І її безпека — наш пріоритет. Продовжуємо будувати цифрову державу та запускати зручні онлайн-послуги для українців", – резюмував очільник Мінцифри.

Нагадаємо, дещо раніше Федоров розповів, як зробити перерахунок пенсії через "Дію". Тепер українським пенсіонерам для перерахунку виплат не потрібно звертатися у держоргани.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme